ПЕТ НОВИ ДЕСТИНАЦИИ ЗА RYANAIR OT СОФИЯ

Ирландската low cost авиокомпания Ryanair продължава със силното си навлизане на българския пазар.

След като от началото на годината обяви 6 дестинации от София (Пиза, Рим, Милано, Дъблин, Брюксел и Лондон), днес тя пусна още 5 – самолетите ѝ ще летят до Кьолн, Берлин, Хамбург, Мадрид и Барселона.

От вчера достъпни за резервация са ежедневни полети до германския град Кьолн. Те започват от края на октомври при начална цена от 19.99 евро в едната посока. Полетите ще се изпълняват вечер – 20.35 часа от София до Кьолн и 21.00 часа от Кьолн до София. По тази линия лети и един от най-големите конкуренти на Ryanair на европейско ниво – Wizz air. Унгарският нискотарифен превозвач вече пусна своите полети до Кьолн от летище София. Това не е първата дестинация, по която се засичат двата нискотарифни конкурента. И двете авиокомпании летят до Лондон, Рим, Милано и Брюксел.

Авиопревозвачът започва полети през ноември по другите 4 нови дестинации. Полетите до Берлин ще бъдат ежедневни, тези до Мадрид – 4 пъти седмично, а до Хамбург и Барселона – по 3 пъти седмично. Wizz air също изпълнява полети до Мадрид и Барселона. Така дестинациите на Ryanair от София стават общо 11.

N.B. Ryanair Ltd. е ирландска low-cost авио компания. Управлението на компанията се намира на Летище Дъблин. Основните оперативни бази на авиокомпанията се намират на летищата в Дъблин и Лондон Станстед.

Ryanair използва 294 Boeing 737-800 самолета. Бързия растеж и разширяване на компанията се дължат на успеха на low-cost бизнес модела.
Ryanair твърди, че използва най-новите, най-природосъобразните и най-тихите самолети в Европа. Към април 2012 година, средната възраст на самолетите на компаинята е 3.9 години.

Ryanair има 50 бази в Европа. Въпреки, че компанята е ирландска и има значително присъствие в Ирландия, присъствието на Ryanair е значително и във Франция, Германия, Италия, Полша, Испания, Великобритания и други европейски държави. Великобритания е най-големият пазар за Ryanair, там се намира най-голямата база на компанията, в Лондон-Станстед. Ryanair има още 10 бази във Великобритания, като обслужва още 4 летища в страната, на които няма бази. Към 5 април 2012 година Ryanair лети до 165 летища, като планира да увеличи техния брой с още 2 в скоро време.

Източник: www.chronicle.bg /Авио

About the Author

By aerolip / Administrator

Follow aerolip
on февр. 01, 2018