За пръв път през 2015 г. летище “София” обслужи над 4 млн. пътници

Тази година летище София за пръв път посреща над 4 млн. пътници – 2.5 млн. души на терминал 2 и 1.5 млн. души на терминал 1, съобщи изпълнителният директор Христо Щерионов. През миналата година броят на обслужените пътници беше 3.8 млн. души.

Статистиката на летището показва, че най-предпочитаната дестинация е Лондон. Тя се обслужва от четири авиокомпании, които изпълняват редовни целогодишни полети, а от следващата година ще се включи и още един превозвач. По този маршрут пътническият трафик бележи ръст от 16% спрямо миналата година. От София пътувалите са 300 хил. души до четири от летищата на британската столица: “Хийтроу”, “Гетуик”, “Лутън” и “Станстед”.

Четиримилионният пътник, посрещнат официално днес, също е пристигнал от Лондон. Това е Жасмина Кристоф, която е пътувала със семейството си с полет на авиокомпания British airways.

От януари до края на ноември 2015 г. пътниците по редовните линии са се увеличили с 6,6% спрямо същия период на предходната година, което се дължи на постоянно увеличаващия се брой на пътуващите по международните маршрути.

Източник: www.dnevnik.bg

About the Author

By aerolip / Administrator

Follow aerolip
on февр. 01, 2018